Przeprowadzimy Cię przez cały proce
Wiele osób uwielbia imbir. Jeśli nie dlatego, że tak dobrze smakuje w herbacie, to za smak jaki dodaje gotowanym potrawom. Aha, imbir też jest bardzo zdrowy! Czy chciałbyś mieć ogromny zapas? Następnie wyhoduj swój własny imbir!
Zdrowy
Dodanie kawałka imbiru do jedzenia ma ogromne korzyści zdrowotne. Wzmacnia Twój układ odpornościowy, zmniejsza ból mięśni, pomaga przy wzdęciach, jest dobry dla Twojej skóry i może ewentualnie chronić przed chorobą Alzheimera. Dobrze jest więc mieć go trochę w domu. Możesz kupić go w supermarkecie, ale możesz też wyhodować go w domu!
Gdzie posadzić
Nie masz ogrodu? Nie ma problemu. Imbir jest niesamowicie łatwy do samodzielnej uprawy. Nie potrzebujesz do tego nawet balkonu. W rzeczywistości imbir może rosnąć również w Twoim salonie. Upewnij się tylko, że masz długi, płaski pojemnik, w którym imbir będzie rósł. Zabawny fakt: imbir w rzeczywistości rośnie poziomo. Roślina imbiru może urosnąć na szerokość 20 cm i potrzebuje przestrzeni. Kup więc płaski pojemnik, który jest co najmniej dwa razy szerszy.
Krok 1: Znajdź kawałek imbiru
Najpierw trzeba pokroić imbir. Do tego potrzebny jest więc kawałek imbiru. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, musisz szukać najlepszego kawałka imbiru: takiego, który jest ładny i gruby i ma wyboistą teksturę na końcach: mianowicie są to pąki.
Wskazówka: wybieraj imbir organiczny. Nie został on potraktowany inhibitorami wzrostu i dzięki temu będzie kiełkował (lepiej) w domu.
Zastanawiasz się jak postępować przy uprawie imbiru? Na następnej stronie możesz przeczytać dalsze kroki.