Uprawa własnego imbiru? To bułka z masłem!

Krok 2: Cięcie

Po znalezieniu dobrego kawałka imbiru, można rozpocząć cięcie. Pokrój kłącze na kawałki o szerokości 2,5 do 4 cm. Upewnij się, że kawałek ma co najmniej jedną bulwę, ale najlepiej trochę więcej.

Krok 3: Sadzenie

Wypełnij odpowiednią doniczkę ziemią. Zrób małe wgłębienie w ziemi doniczkowej dla imbiru z łodygą. Umieść kawałek w ziemi doniczkowej, pąkami do góry. Następnie przykryj cienką warstwą ziemi doniczkowej.

Krok 4: Pielęgnacja

Zasadzony imbir należy codziennie podlewać. Rób to tak długo, aż pojawią się liście, wtedy podlewaj roślinę od czasu do czasu. Po pewnym czasie Twój imbir będzie wystarczająco duży i będziesz mógł zrobić z niego własną herbatę lub używać go do gotowania. Powodzenia!