Aha, więc tak to się robi! Oto najlepszy sposób na pokrojenie mango

Dzięki tym wskazówkom już nigdy nie będziesz musiał majstrować przy krojeniu mango

Łatwo jest zadowolić ludzi owocem mango. Od lodów o smaku mango, przez sernik z mango po opakowanie z kawałkami mango – uwielbiamy je! Ten śliski owoc może być jednak nieco trudny do pokrojenia. Na szczęście teraz wiemy już ostatecznie, jak to zrobić.

Co należy zrobić?

Najpierw przetnij oba boki wzdłuż pestki, tak aby uzyskać trzy części: środkową część z pestką i dwa zewnętrzne fragmenty. Weź jedną zewnętrzną część i wykonaj poziome i pionowe nacięcia w miąższu, bez przecinania skórki. Utworzysz w ten sposób kostki. Następnie kciukami wypchnij skórkę mango i ostrożnie zdrap nożem kostki ze skórki. Zrób to samo z drugą częścią. Teraz przejdź do części z pestką. Obierz skórkę, a następnie zeskrob pozostały miąższ mango.

Nadal nie jest to jasne? Obejrzyj zatem wideo na następnej stronie.

Strona 1/2