Aha, więc tak to się robi! Oto najlepszy sposób na pokrojenie mango

Dzięki tym wskazówkom już nigdy nie będziesz musiał majstrować przy krojeniu mango

Łatwo jest zadowolić ludzi owocem mango. Od lodów o smaku mango, przez sernik z mango po opakowanie z kawałkami mango – uwielbiamy je! Ten śliski owoc może być jednak nieco trudny do pokrojenia. Na szczęście teraz wiemy już ostatecznie, jak to zrobić.

Co należy zrobić?

Najpierw przetnij oba boki wzdłuż pestki, tak aby uzyskać trzy części: środkową część z pestką i dwa zewnętrzne fragmenty. Weź jedną zewnętrzną część i wykonaj poziome i pionowe nacięcia w miąższu, bez przecinania skórki. Utworzysz w ten sposób kostki. Następnie kciukami wypchnij skórkę mango i ostrożnie zdrap nożem kostki ze skórki. Zrób to samo z drugą częścią. Teraz przejdź do części z pestką. Obierz skórkę, a następnie zeskrob pozostały miąższ mango.

Nadal nie jest to jasne? Obejrzyj zatem wideo na następnej stronie.

Jeśli uważasz, że powyższe wskazówki są zbyt skomplikowane, możesz obejrzeć poniższy film.

Korzyści zdrowotne płynące ze spożywania mango

Nie jesz zbyt często tego słodkiego owocu? Czas, by to zmienić. Mango zawiera dużo witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają układ odpornościowy. Ponadto zawiera również różne minerały. Mango jest także bogate w błonnik, który korzystnie wpływa na ruchy jelit.

Czytaj także: Efekty spożywania imbiru codziennie przez miesiąc

Chcesz zapoznać się z tym artykułem później? Przypnij go do Pinterest!

Źródło: ELLE Eten | Zdjęcie: Unsplash